Yleistä palvelusta

Tutkimustulokset osoittavat, että pienikin liike päivässä parantaa toimintakykyä. Hyvä lihaskunto parantaa tasapainoa ja kehon hallintaa ja siten ennaltaehkäisee erilaisia loukkaantumisia ja vammoja. Liikunnan vähäisimpänä hyötynä ei voida pitää hyvää mieltä ja henkistä hyvinvointia, joita säännöllisen liikunnan avulla voi saavuttaa. Huonokuntoisemmatkin vanhukset esimerkiksi pyörätuolissa voivat osallistua Iloissa tarjottuun liikuntaan.

Suositusten mukaan yli 65 vuotiaiden tulisi harjoitella vähintään 2-3 kertaa viikossa lihaskuntoa, tasapainoa ja notkeutta yhteensä 2,5 tuntia viikossa. Nämä suositukset koskevat myös hoivakotien asukkaita ja erityisesti kotona asuvia ikäihmisiä.

Erityisesti julkisella sektorilla painitaan vanhustenhuollon kustannusten kanssa. Sähköiset palvelukonseptit tuovat helpotusta niin vanhustenhuoltoon kuin talouden tasapainottamiseen. Enää vanhusten kuntouttaminen ja liikunta ei ole kiinni resursseista, liikenneyhteyksistä, seurasta tai säästä; kanssamme voi kuntoilla milloin vain ja kuinka monta kertaa päivässä tahansa, kustannustehokkaasti.

Asiakkaamme hoivakodeissa kehuvat palvelua siitä, että erilaisia elämyksiä voimistavasta rauhoittavaan on helppo järjestää vaikka useita kertoja päivässä. Tällöin lähes jokainen asukas jaksaa ja pääsee osallistumaan liikunta- tai muuhun elämystuokioon viikon jokaisena päivänä. Riittää kun hoitajat huolehtivat asukkaat paikalle esimerkiksi yhteiseen televisiotilaan ja varmistavat harjoituksen turvallisuuden olemalla paikalla.

Henkilökunnalle Ilopiste.fi on kätevä työkalu. Vaikka itse tykkäisi pitää laulutuokioita, jumpan ohjaaminen ei kenties tunnu omalta. Tai jumppari käy arkisin, mutta viikonloppuihin on hankala keksiä ohjelmaa. Sitkeän pöpön iskiessä ikääntynyt voi joutua vuodelepoon. Tällöin palvelusta löytyy virkistävää tai rauhoittavaa ohjelmaa vuoteen äärelle. Henkilökunnalle suunnatusta ideapankista löytyy ajankohtaista asiaa ikääntyneisiin ja hoitotyöhön liittyen.

Kotona asuville ikäihmisille palvelu tarjoaa monipuolista virkistystä ja säännöllistä liikuntaa. Ilopiste.fi -palvelun voi käynnistää kotihoitaja, omaishoitaja, kotona käyvä siistijä tai kotisairaanhoitaja.

Ohjaajamme ovat kokeneita liikunnan ammattilaisia, joilla on runsaasti kokemusta erityisryhmien liikunnan ohjaamisesta. Palvelussa olemme pyrkineet ottamaan huomioon nimenomaan erityistarpeet esimerkiksi nivelrikon ja tekonivelet, erityisesti ikääntyessä lisääntyvät vaivat. Emme voi kuitenkaan taata, että kaikki liikunta sopisi kaikille ja siksi kehotammekin asiakkaitamme kääntymään ammattitaitoisen lääkärin puoleen, omaa fyysistä kuntoaan ja liikuntamahdollisuuksia arvioitaessa.

Usein kysyttyä

Pitääkö tietokoneelle asentaa jokin sovellus ilopiste.fi -palvelun käyttöä varten?
Ei tarvitse, vaan kaikki jumpat ovat sisäänkirjautuneiden asiakkaiden käytössä täysin vapaasti. Sisäänkirjautumista varten täytyy tehdä asiakassopimus ja sen myötä saa oman käyttäjätunnuksen ja salasanan. Verkkoselaimista esimerkiksi Google Chrome toimii palvelun taustalla hyvin.


Millaisia maksuvaihtoehtoja on käytössä?

Organisaatioasiakkaita laskutamme kuukausittain verkko-, sähköposti- tai paperilaskulla.


Millainen nettiyhteys tarvitaan jumppien seuraamiseen?

Suositeltavaa on käyttää vähintään 2Mb:n yhteyttä. Useimmat yhteysmuodot täyttävät tämän vaatimuksen nykyisin. Nettiyhteys voi tulla langattoman tai langallisen verkkoyhteyden kautta, mokkulalla tai älylaitteiden sim-kortin välityksellä.


Henkilöllä on sydänvika, voiko hän tehdä ilopiste.fi:n jumppia?

Emme voi taata liikuntavaihtoehtojemme sopivan kaikille. Suosittelemme varmistamaan liikunnan sopivuuden ammattihenkilöstöltä ennen kuntoilun aloittamista. On tärkeää kuunnella omaa kehoaan ja oloaan, mikä liikunta tuntuu sopivimmalta.


Jumppia olisi kätevä katsoa television kautta. Miten se onnistuisi?

Tietokoneen, tabletin tai puhelimen voi liittää esimerkiksi HDMI-kaapelilla televisioon. ILOPISTE.fi-palvelu toimii Applen-laitteilla (Mac, iPad, iPhone) ja Android-laitteilla (v4.2:sta alkaen). Laitteista riippuen voi käyttää myös Chromecastia tai Miracastia puhelimen ja television välillä. Älytelevisioissa nettiselaimeen kirjoitetaan Ilopiste.fi ja kirjaudutaan normaalisti sisään.


Salasana on unohtunut, miten toimin?

Uuden salasanan saat oikealla olevasta kohdasta 'Unohditko salasanasi?'


Voinko käyttää ilopiste.fi:n palveluita tabletilla tai älypuhelimellani?

Palvelu toimii nettiselaimen kautta kaikissa laitteissa.


Sopimusehdot